boomduiken

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Diverse kranten schrijven vandaag dat Prorail aangifte gaat doen tegen spoorboomduikers. Dat zijn mensen die bij een bewaakte overweg onder de neergelaten spoorbomen doorglippen terwijl er een trein aankomt of net gepasseerd is. Aanleiding is een gebeurtenis in september waarbij een spoorboomduiker het geluk had slechts te worden geschampt door een aansnellende trein, waardoor hij wonder boven wonder alleen maar lichtgewond raakte.

Het onder een spoorboom door glippen heet in het jargon van Prorail boomduiken. Dat woord maakte gisteren zijn debuut in het publieke domein toen de NOS het in een bericht opnam: ‘ProRail zegt dat “boomduiken” vaker voorkomt, maar dat het levensgevaarlijk is. Bovendien is het strafbaar om jezelf en anderen in gevaar te brengen, zegt een woordvoerder.’

Doordat Prorail aangifte gaat doen tegen spoorboomduikers is de kans aanwezig dat het woord boomduiken de komende maanden vaker in de media figureert. Of het een courant woord wordt, kan pas over enige tijd worden vastgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *