nimbyarrogantie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Ebru Umar schrijft vandaag in NRC Handelsblad over de vluchtelingenopvang in het dorpje Oranje. Ze heeft er begrip voor dat de 130 bewoners bezwaar hebben tegen de komst van zo’n 1400 asielzoekers. Ze bekritiseert tevens de mentaliteit van de politieke elite die de mond vol heeft over de ‘tokkies’ in Oranje die tegen de ‘vluchtelingentsunami’ ageren, maar zelf nooit daar woont ‘waar die tsunami plaatsvindt’.

Nimbyarrogantie noemt Umar dat: het gemakkelijke morele gelijk van de politiek correcte elite die er zelf wel voor zorgt dat er geen asielzoekers in hun ‘achtertuin’ komen wonen.

Nimbyarrogantie zal wel een gelegenheidswoord blijken te zijn, maar ook dan hoort het correct gespeld te worden. Dus niet zoals in NRC Handelsblad, waarin het woord gespeld wordt als NIMBY-arrogantie.

In dezelfde NRC maakt vandaag overigens nog een woord zijn debuut: vreemdelingenhysterie. Dat er zoveel woorden rond de asielzoekersproblematiek ontstaan, maakt in elk geval duidelijk dat het een serieuze problematiek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *