superbloedmaan

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Een supermaan kenden we al en een bloedmaan is ook oud nieuws, maar van de superbloedmaan die aanstaande maandagochtend in alle vroegte aan de nachthemel zichtbaar zal zijn, hadden we tot voor kort nog niet gehoord.

Op 28 augustus dook het woord voor het eerst op in de media en vandaag schrijven diverse kranten er ook over. De superbloedmaan is namelijk niet alleen een intrigerend natuurfenomeen, maar voor sommigen ook de aanleiding om aan het einde der tijden te denken.

Tegelijk met de introductie van het woord superbloedmaan maakte het woord bloedmaanprofetie zijn debuut in de vaderlandse media. De bloedmaanprofetie houdt niets anders in dan dat een reeks bloedmanen (sinds april vorig jaar waren er een paar te zien, en dat is zeldzaam) een voorbode van allerlei onheil is of zelfs gepaard zou gaan met de vernietiging van de aarde of in elk geval van de mensheid.

Tja, het worden dus spannende tijden. Ook voor het woord superbloedmaan. Want als het fenomeen waarnaar dit woord verwijst werkelijk zo’n impact op ons aardse bestaan heeft, verdient dat eigenlijk wel een naam. Maar als de superbloedmaan het einde der tijden inluidt, is de kans dat superbloedmaan nog eens in een woordenboek wordt opgenomen vrij klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *