tienertechie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

NRC Handelsblad schreef gisteren over tienertechies. Een tiener is een tiener en een techie is een technerd, d.w.z. een nerd die goed is in alles wat met computers te maken heeft, dus een tienertechie zal wel een jeugdige technerd zijn.

Inderdaad, het artikel in NRC Handelsblad gaat over een 15- en een 17-jarige appontwikkelaar die zich bezighouden met de ontwikkeling van apps om advertenties op nieuwssites weg te filteren. Advertentiefilters heten die in goed Nederlands, maar ze worden de laatste tijd – geïnspireerd ophet Engels – vaker advertentieblokkers genoemd.

Tienertechie maakt vandaag zijn debuut in de krant, maar het woord techie bestaat al wat langer en komt ook vaker voor in de media. Tienertechie is dan ook geen geschikte kandidaat voor het woordenboek, maar techie is dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *