flakka

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag over een gevaarlijke synthetische drug, die in Florida steeds populairder wordt. ‘De politie in de Amerikaanse staat Florida maakt zich grote zorgen om de opkomst van flakka, ook wel de krank-zinnigheidsdrug genaamd. Spotgoedkoop en levensgevaarlijk, er vielen al tientallen doden.’

Volgens het AD is flakka ‘afkomstig uit de Spaanse straattaal, het is een verwijzing naar een slanke, aantrekkelijke vrouw’. Gebruikers van de drug zouden namelijk soms mooie hallucinaties van vrouwen hebben. Met die 2 k’s oogt flakka niet heel erg Spaans, maar het woord zal wel kloppen: in de Amerikaanse media wordt sinds maart 2015 ook geregeld over deze drug geschreven, die dan eveneens flakka (of ook wel gravel) wordt genoemd. Er is dus vast en zeker een verband met het Spaanse woord flaca, dat ‘slank’ of ‘(sexy) slank meisje’ betekent.

Flakka is een drug die uit badzout wordt gewonnen en niet alleen tot fijne hallucinaties leidt. Soms hebben gebruikers het gevoel dat ze bezeten zijn of denken ze door duivels en demonen achternagezeten te worden. En nu en dan worden gebruikers agressief en vallen ze anderen aan. Vandaar dat dezelfde drug een paar jaar geleden ook al eens in het nieuws was, maar toen onder een andere naam: kannibalendrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *