flitsremmer

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Eindelijk weer eens een echt nieuw woord: flitsremmer. De Telegraaf schrijft vandaag dat er ‘Veel files door flitsremmers’ zijn. En dat er hachelijke situaties bij opvallende controles zijn: ‘Als je ineens een flitscamera achter een politiebusje of personenauto ziet opdoemen, rem je automatisch af en kan zich zomaar een file vormen.’

Hadden we het woord flitsremmer vóór vandaag nog niet aangetroffen in de media, flitspaalremmer kenden we al wel. In België maakte dat woord in 2009 al zijn debuut in de media. Maar flitsremmer is een ruimer begrip: dat is een verkeersdeelnemer die remt voor flitspalen én mobiele flitsers.

Het verschijnsel is herkenbaar en flitsremmersprobleem zal binnenkort vast wel worden gepromoveerd tot een maatschappelijk probleem. Als dat gebeurt, komt er vast en zeker ook wel een woord voor verkeersdeelnemers die bij flitslocaties vol in de ho-ijzers gaan en daardoor files en/of ongelukjes veroorzaken. Flitsremmer is dan eigenlijk helemaal zo’n gek woord nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *