kantoorwandelaar

geplaatst in: Woord van de dag | 0

‘Mensen met een kantoorbaan zouden tijdens hun werk minstens twee uur van hun stoel af moeten komen’, zo schrijft de Volkskrant vandaag onder de kop ´De kantoorwandelaar werkt aan zijn gezondheid´. Wie een zittend bestaan leidt maar tijdens zijn dagelijkse bezigheden toch geregeld een wandelingetje maakt, verkleint namelijk het risico op allerlei vervelende aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. ‘Twee uur lichte beweging tijdens kantooruren’ is al genoeg, schrijft de krant.

Kantoorwandelaar maakt zo vandaag zijn debuut in de media. Internetbronnen die het nieuws in de Volkskrant samenvatten, maken op basis van kantoorwandelaar meteen maar een werkwoord: kantoorwandelen: tijdens kantooruren van zijn stoel af komen en even rondlopen, m.n. met het oog op het gunstige gezondheidseffect daarvan.

Wijzelf doen dat trouwens al jaren, maar noemen dat ijsberen. IJsberen is namelijk een uitermate nuttig hulpmiddel bij het oplossen van ingewikkelde vraagstukken of het definiëren van lastige woorden of uitdrukkingen. Bij een rondje tussen de bureaus gaat ‘de geest waaien’ en vallen de woorden vaak vanzelf op hun plaats. We noemen dat trouwens niet banaal ons ‘ijsbeerrondje’, maar wat chiquer onze ‘socratische promenade’.

En dan is er natuurlijk ook het dagelijkse arboloopje. Zo noemen wij althans het repeterende dagelijkse wandelingetje naar het koffiezetapparaat: 28 meter heen, 28 meter terug, plus een trap van 26 treden.

In zekere zin is dat arboloopje ook een kantoorwandeling en waren wij dus in feite al kantoorwandelaars voordat dat woord bestond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *