douchebroek

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Sinds vandaag hebben we er een nieuw kledingstuk bij: de douchebroek. De douchebroek, oftewel showershort, is een broek die je aantrekt bij het onderbroekdouchen: een douche nemen na een sportieve inspanning waarbij je uit preutsheid je onderbroek aanhoudt. Vooral jongeren van allochtonen huize doen aan onderbroekdouchen en een bedrijf heeft speciaal voor hen een soort broekrokje ontwikkeld dat ze kunnen aantrekken om te douchen zonder iets te verraden omtrent de omvang van hun geslacht: ‘Je kunt je met zo’n showershort omkleden zonder dat iemand iets ziet.’

Gezien de nieuwe preutsheid, waarvan in onder meer het Algemeen Dagblad sprake is, kan douchebroek best weleens een toekomst hebben. Mogelijk levert de nieuwe preutsheid zelfs wel nieuwe woorden op. Dan levert de trend nog iets nuttigs op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *