splinterkwartier

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Volkskrant schrijft vandaag over Martin Bosma, de huisideoloog van de PVV. Bosma fungeert vaak ook als vervanger van Kamervoorzitter Van Miltenburg. En dat doet-ie goed, volgens de krant. Beter althans dan een van de andere waarnemend Kamervoorzitters: Khadija Arib. Die heeft namelijk nogal eens moeite met het tellen van de stemmen in het splinterkwartier.

Splinterkwartier is een onbekend woord, dat vandaag zijn debuut maakt in de landelijke media. Het verwijst naar het deel van de Kamer waar de leden van de splinterpartijen zitten.

Splinterkwartier stond niet eerder in eeen landelijke krant. Een nieuw woord is het dus zeker. Maar of het woord zal beklijven? Misschien, de politieke realiteit is in elk geval wel dzt er steeds meer splinterpartijen komen. Waardoor het splinterkwartier dus ook steeds groter wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *