karaattaks

geplaatst in: Woord van de dag | 0

België gaat een nieuwe belasting op de handel in diamanten invoeren:de karaattaks. Dat schrijft Trouw vamorgen, waarmee karaattaks zijn debuut maakt in een Nederlandse krant. Niet dat het woord helemaal nieuw is in het Nederlands. Al een paar maanden geleden stond het voor het eerst in een Belgische krant.

Karaattaks is daarmee een goed voorbeeld van een Nederlands woord dat ineen deel van het taalgebied (België) doodnormaal lijkt teworden, terwijl Het in een ander deel van hetzelfde taalgebied (Nederland) vermoedelijk vrijwel onbekend zal blijven.

Karaattaks is elasting geheven over de omzet in diamanten. In Antwerpen is dat veel geld, waardoor een karaattaks ook werkelijk zin zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *