hooli-gans

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vorige maand was zonder twijfel de terror-oehoe het dier van de maand. Ook deze maand is er weer een bijzonder mediadier: de hooli-gans. Hij heeft nog een naam ook: Gerard. Gerard de hooli-gans.

Gerard staat al wekenlang de boel te terroriseren bij een viaduct bij de Spaanse Polder in Rotterdam. ‘De gans is in sommige ogen bezig met terreur,’ schreef De Telegraaf, altijd in voor een diepgravend verhaal, gisteren. ‘Zo zou hij, zo vervolgt de krant van Wakker Nederland, ‘nietsvermoedende fietsers en voorbijgangers lastigvallen. Ook staat Gerard regelmatig bij een stoplicht waar hij staat te bedelen om gevoerd te worden door automobilisten.’

Dat de politie al een paar keer geprobeerd heeft de hooli-gans te pakken, is dan ook niet vreemd. Dat dat niet gelukt is, zegt iets hopelijk vooral iets over de gans.

Dat de hooli-gans deze week groot nieuws is, komt doordat een of ander dwaallicht zich nu het lot van Gerard heeft aangetrokken en een spandoek bij het viaduct heeft opgehangen: ‘Gerard moet blijven.’

Natuurlijk mag Gerard blijven. Hoewel het in het geval van deze gans met stadse fratsen misschien helemaal geen kwaad zou kunnen hem ergens op platteland uit te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *