plasticpolitie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het gonst in Nederland en politici morren nu staatssecretaris Mansveld van Milieu definitief besloten heeft om het verstrekken van gratis plastictasjes te verbieden. De Telegraaf schrijft vandaag op de site dan ook over de zorgen die vooral onder VVD-politici bestaan: ‘Zij vinden het verankeren van een plastictasjesverbod in de wet ‘betuttelend’. Temeer omdat consumenten uit zichzelf al steeds minder plastic draagtasjes gebruiken.’

De Telegraaf schreef vanochtend vroeg al dat de VVD vreest voor de invoering van een nieuwe politiedienst: de plasticpolitie. Als je het volk voor je wilt mobiliseren, dan maak je zo’n plan belachelijk en dat doen de liberalen dan ook bij monde van VVD-kamerlid Dijkstra: ‘Willen we straks speciale inspecteurs die incognito met een gleufhoed de markt afstruinen op zoek naar een de wet overtredende marktkoopman?’

Behalve van plasticpolitie werd vanochtend op de sociale media ook al gewag gemaakt van de tasjespolitie en het lijkt er dus op dat we er bijna een nieuwe politiedienst bij hebben. Zulke politiediensten schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Zo noteerden we behalve de dierenpolitie (ook wel bekend als de caviacops), de zedelijkheidspolitie, de shariapolitie , de radicaliseringspolitie en de spellingpolitie. Het lijkt wel alsof er een politiestaat wordt opgetuigd.

Hoewel we er niet aan moeten denken dat er werkelijk een plasticpolitie komt, is het natuurlijk wel goed om de beruchte plasticsoep (wat dat woord betekent, kun je al opzoeken in Van Dale) te bestrijden.

Als er geen plasticpolitie komt, is het woord waarschijnlijk ook niet heel levensvatbaar. En dat ondanks de welluidendheid ervan, want plastic allitereert natuurlijk wel mooi met politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *