schorpioenenbom

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het Reformatorisch dagblad meldt vandaag dat de Islamitische Staat volgens de Britse oorlogsdeskundige Hamish de Bretton-Gordon een nieuw wapen heeft ontwikkeld: jerrycans gevuld met levende schorpioenen als bommen, die worden afgevuurd op dorpen. De schorpioenen zijn kennelijk taaie beestjes, want hoewel ze als projectiel worden afgeschoten blijven ze in leven. Pownews brengt hetzelfde bericht en heeft het over schorpioenenbommen.

Het nieuwsbericht is overgenomen uit Engelstalige media, waarin onze schorpioenenbom een scorpio bomb heet. In tegenstelling tot het Nederlands, dat vandaag het debuut van schorpioenenbom beleeft, heeft het Engels het woord scorpio bomb al langer. Sterker nog, in die taal is het een min of meer ingeburgerd begrip. Geen wonder, want schorpioenenbommen zijn in Irak al eerder toegepast. Veel eerder zelfs. Zo bestreden de inwoners van Mosoel in de oudheid de Romeinse soldaten met schorpioenenbommen. Destijds waren de schorpioenenbommen terracottavazen gevuld met gevaarlijke schorpioenen, nu zien de projectielen er wat anders uit: als jerrycans. Het effect is echter hetzelfde: het creëren van angst bij de mensen naar wie de schorpioenen geschoten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *