whatsapprug

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Spitsnieuws schrijft vandaag dat we na de muisarm, de zappvinger, de wiiknie en de ipodduim een nieuwe rsi-achtige modeklacht hebben die te maken heeft moderne technologie: de whatsapprug. De druk van het hoofd op de rug neemt namelijk toe naarmate men meer voorovergebogen staat en aangezien we gewoonlijk enigszins voorovergebogen staan te whatsappen is die mobiele activiteit, mits vaak uitgevoerd, dus een aanslag op onze gezondheid. ‘Het verliezen van de natuurlijke kromming van de wervelkolom leidt tot toenemende spanning op de wervelkolom,’ schrijft spinaal chirurg Dr. Kenneth K. Hansraj volgens Spitsnieuws dezer dagen dan ook in Surgical Technology International.

Nu is deze ontdekking niet helemaal nieuw. Eerder dit jaar werd in het digitale magazine Webwereld ook al het vermoeden uitgesproken dat al dat whatsappen helemaal niet gezond is voor de mensheid. Ook toen was er al sprake van mogelijke rugklachten, die onderzocht zouden worden door de universiteit van Queensland. Mogelijk gaat het in beide gevallen om hetzelfde onderzoek, maar in januari was nog geen sprake van een whatsapprug, maar kortweg van een apprug. Waarschijnlijk is dat ook een kansrijker woord, niet alleen omdat apprug korter is dan whatsapprug, maar ook omdat je natuurlijk niet alleen zulke rsi-klachten krijgt van whatsappen maar ook van het gebruik van andere apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *