clownspiet

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Ze zijn er dus echt, de clownspieten. Eerder dit jaar werd er al wel over gespeculeerd hoe Zwarte Piet er anno 2014 zou uitzien en toen zagen we het woord clownspiet ook al eens langskomen. Afgelopen zaterdag stond de clownspiet naast Sinterklaas en menig coulrofoob zal even hebben gehuiverd. Een enkeling mag clowns misschien leuk vinden, maar veel mensen slaat juist de schrik om het hart als ze een clown zien: ‘Clowns geven een gezicht aan onze ergste nachtmerrie’, schreef Trouw dan ook gisteren op de site.

Zeker omdat dezer dagen nogal wat horror-, terreur- of crimiclowns de (nachtelijke) straten in Frankrijk onveilig maken, is de keuze om Sinterklaas te laten bijstaan door een clownspiet niet zo verstandig: ‘Als we van Sinterklaas weer een feest voor de kinderen willen maken, dan moeten we hun tere zieltjes allereerst beschermen tegen de traumatiserende invloed van Clownspiet.’

Wij beginnen al te vrezen dat de terminologie die verband houdt met het Sinterklaasfeest binnenkort uit het woordenboek geschrapt kan worden, want het feest is dankzij de polarisatie tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet danig besmet geraakt. En als het Sinterklaasfeest al z’n langste tijd heeft gehad, dan is de kans dat de clownspiet alsnog een bekende figuur wordt natuurlijk vrij klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *