wob

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De boblijn is volgens Van Dale een ‘dameskapsel waarbij het haar recht is afgeknipt en van achteren vaak korter is dan opzij’. Zo’n kapsel wordt ook wel een bobkapsel genoemd, of kortweg een bob. Soms is de boblijn in de mode, maar nu even niet. Althans niet in Hollywood. Daar is momenteel een variant op de bob populair: de wob, oftewel de wavy bob. Een bobkapsel met een twist zullen we maar zeggen. Of beter gezegd: een bob met golvend haar. Jennifer Lawrence, Taylor Swift en Beyoncé zijn al gesignaleerd met een woblook.

Persoonlijk vinden we de woblook erg lijken op oma’s schapenkrulletjes, maar ‘volgens internationale stylisten geeft deze haartrend een vollere look (…). Ook is het veel makkelijker te verzorgen dan het langere haar. Julian Farel, die in New York veel beroemdheden mag knippen, vindt dat de wob een moderner en jeugdiger uitstraling geeft dan de langere bob.’

Voor sterren schijnt het ook een erg handig kapsel te zijn, want het is lang genoeg ‘om te kunnen opsteken, voor bijvoorbeeld belangrijke filmpremières’. Gelukkig hoeven gewone stervelingen niet al te vaak naar filmpremières, dus dat is geen reden om een wob te nemen. En als die wob nu ook nog eens niet aanslaat in ons taalgebied, hoeven we het woord in de toekomst niet te definiëren voor het woordenboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *