crimiclown

geplaatst in: Woord van de dag | 1

Niet alleen Frankrijk, maar ook Nederland begint in de ban te geraken van clowns. Geen gewone domme Augusten, maar kwaadaardige pierlala’s. Clowns die de mensen schrik aan willen jagen. Bijvoorbeeld door met een bijl rond te lopen, of simpelweg met een masker op over straat te gaan dat eerder aan een horrorfilm doet denken dan aan onschuldig vermaak.

Nogal wat mensen hebben een onverklaarbare angst voor kwaadaardige clowns. Zij hebben last van coulrofobie. Een coulrofoob in onze directe omgeving vermoedt dat de clownsangst in wezen een angst voor helse wezens is. Ze verwees daarbij naar de clowneske uitdossing van de basgitarist van de rockband Kiss, die als demon uitgedost erg sterk aan een kwaaie clown deed denken.

Eerlijk gezegd vinden wijzelf zelfs Bassie en Adriaan engerds, maar de kwaardaardige clowns die nu in de verschillende landen rondlopen, zijn zelfs opzettelijk kwaadaardig. Vandaar ook dat ze niet bekendstaan als gewone clowns, maar als crimiclowns, terreurclowns en horrorclowns.

  1. Janssens

    Nog niet zo lang geleden liep op de Vlaamse commerciële zender 2BE de tv-reeks ‘Crimi Clowns’, over een aantal gangsters die verkleed als clowns allerlei misdaden plegen. Mogelijks hebben de media in hun berichtgeving over bovengenoemde kwaadaardige clowns willen refereren naar de serie door te spreken over ‘crimiclowns’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *