ebolaterrorist

geplaatst in: Woord van de dag | 0

ebola

En weer hebben we een nieuw type terrorist: de ebolaterrorist. Niet dat hij al gesignaleerd is, maar er wordt al wel voor hem gevreesd. Het Algemeen Dagblad schrijft namelijk vandaag dat westerse veiligheidsdiensten hun hart vasthouden voor met ebola geïnfecteerde terroristen: ‘Die moeten paniek zaaien door zo veel mogelijk mensen te besmetten met het dodelijke virus.’

Mensen met het virus besmetten zal niet zo moeilijk zijn: in West-Afrikaanse landen als Sierra Leone en Liberia ligt het besmette bloed en lichaamsvocht van ebolapatiënten letterlijk op straat. Een vrijwilliger vinden die zich wil laten besmetten, is binnen bepaalde kringen van godsdienstwaanzinnigen ook niet zo’n heksentoer: voor een plaatsje in het islamitische paradijs is menig religieuze terrorist er wel voor te porren een uiterst pijnlijke en onsmakelijke dood te sterven en daarbij veel ‘ongelovigen’ met zich mee te sleuren.

Maar hoe gaat dat ebolaterrorisme dan in zijn werk? Nou simpel: ‘De “zelfmoordgeïnfecteerde” reist (…) naar bijvoorbeeld de VS of een Europees land. Omdat de incubatietijd, de tijd dat de ziekte zich openbaart, 2 tot 21 dagen is, kan die reis zonder veel problemen worden afgelegd. Eenmaal in het uitgekozen land, probeert de terrorist vervolgens zo veel mogelijk mensen te besmetten. Totdat ebola aan zijn leven een einde maakt.’

Trouwens ook interessant: zelfmoordgeïnfecteerde. Dat woord maakt net als ebolaterrorist vandaag zijn debuut in de media. Mogelijk zijn ebolaterrorist en zelfmoordgeïnfecteerde wel het begin van een hele waslijst met woorden die verband houden met laagdrempelige bioterreur met behulp van ebola. Daarvoor zullen deze woorden echter eerst nog wel ankers in de werkelijkheid moeten krijgen: want zolang er geen ebolaterroristen en zelfmoordgeïnfecteerden in de werkelijkheid rondwandelen, maken de woorden ebolaterrorist en zelfmoordgeïnfecteerde weinig kans om tot het bezonken Nederlandse taalgoed te gaan behoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *