Wat is het Peter Pan-syndroom?

geplaatst in: Taalnieuws | 0

Het Peter Pan-syndroom staat in de psychologie voor de weigering van mannen om volwassen te worden en zich als zodanig te gedragen. De naam is ontleend aan een toneelstuk over een jongen die niet wil opgroeien: Peter Pan or the boy who wouldn’t grow up (1904) van de Schotse schrijver Sir James Matthew Barrie (9 mei 1860-19 juni 1937). Hoewel Barrie de geestelijke vader van deze sprookjesfiguur was, werd Peter Pan vooral bekend dankzij de disneyficatie van deze figuur in een gelijknamige tekenfilm uit 1954. Aan het einde van de jaren negentig besteedde een tijdschrift een uitvoerig artikel aan het Peter Pan-syndroom, waaraan hedendaagse mannen volgens sommigen collectief lijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *