naakthacker

geplaatst in: Woord van de dag | 0

‘Emma Watson doelwit naakthackers’, schrijft De Telegraaf vandaag op de site. Wat blijkt? ‘Nadat de actrice een feministische speech heeft gegeven bij de VN proberen hackers haar terug te pakken. Als we de hackers moeten geloven, kunnen we over drie dagen een blote Hermelien verwachten.’ Een naakte Emma dus, want Hermelien is het personage waarmee Emma Watson beroemd is geworden.

Naakthacker maakt vandaag weliswaar zijn debuut in de media, maar veel mensen zullen wel meteen weten wat met dit woord bedoeld wordt. Nadat een hacker een paar weken geleden naaktselfies en -foto’s van onder anderen Jennifer Lawrence (The Hunger Games) en het beroemde model Kate Upton die hij in de cloud gevonden had, had gepubliceerd, weten we dat er hackers zijn die er op kicken om naaktfoto’s van celebrity’s openbaar te maken.

Het is helemaal geen gek idee om zulke hackers voortaan naakthackers te gaan noemen.

Die naakthackers passen overigens prima in een rijtje samenstellingen met het woord hacker (datahacker, videohacker, paswoordhacker), dat waarschijnlijk de komende tijd alleen maar verder uitgebreid wordt. Wat vooral duidelijk maakt dat hacker een productief woorddeel in samenstellingen aan het worden is.

Maar moeten we nu eigenlijk niet ook een naam hebben voor modellen en actrices die hun naaktfoto’s in de cloud zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *