taalnieuws: inloggen met je hartslag

geplaatst in: Taalnieuws | 0

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws hebben we binnenkort geen paswoorden meer nodig om in te loggen op computers en andere devices. Inloggen doe je in de toekomst met je hartslag. Toekomstmuziek of niet: het levert in elk geval een nieuw woord op: hyperpersonalisatie. Het bedrijf Nymi werkt al aan partnerships met paswoordplatformen, betaalsystemen en reisagentschappen, zodat inloggen door middel van hartslag vlotter ingeburgerd geraakt. ‘We focussen (…) op hyperpersonalisatie. (…) In slimme omgevingen, zoals een slim huis, zou je niet met paswoorden moeten sukkelen, het zou gewoon weten dat jij het bent,’ aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *