taalnieuws: skoftig is het mooiste West-Friese woord

geplaatst in: Taalnieuws | 0

RTV Noord-Holland maakte op maandag 15 september bekend wat luisteraars het mooiste West-Friese woord vinden. Luisteraars konden kiezen uit drie woorden: wrikbillen, skoftig en smeerbollen.

Het Parool schreef afgelopen zaterdag over wrikbillen: ‘Wrikbillen betekent zenuwachtig zijn. Je weet wel, dat je zit alsof je je plas moet ophouden. Dan zegt je moeder: zit niet zo te wrikbillen!’ In dezelfde krant werd over skoftig geschreven: ‘skoftig, dat is een ouderwetse vorm van vet, wreed of cool. Echt skoftig man. Dat wordt nog heel veel gebruikt.’ Smeerbollen, ten slotte, betekent ‘flikflooien met je meisje.’

63 procent van de stemmers koos skoftig uit als mooiste West-Friese woord. Wrikbillen eindigde op de tweede plaats met 26 procent van de stemmen. Smeerbollen sloot, met 11 procent van de stemmen, de rij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *