fotobom

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het is de week van de selfies. Nadat dit weekend de sterrenselfie zijn debuut had gemaakt in onze taal, schrijft Spitsnieuws vandaag over de photobomb. Die photobomb zou de trend van het moment zijn. De krant beschrijft ook wat het is: photobombing is het verschijnsel ‘dat iemand zichzelf in een foto plaatst, vaak om een grapje uit te halen met de fotograaf of de gefotografeerden’.

Nu is het nergens voor nodig om het Engelse woord photobomb in een Nederlands medium te gebruiken, want wij beschikken al een tijdje over het woord fotobom. Ook het werkwoord fotobommen is in onze taal al aangetroffen. Weliswaar niet in ‘officiële’ nieuwsbronnen, maar wel op blogs en in berichten op de sociale media.

Een fotobom is soms het resultaat van fotoshoppen, maar nu en dan ontstaat zo’n fotobom ook wel doordat iemand of iets min of meer toevallig op de achtergrond op de foto zichtbaar wordt. Op internet zijn er grote verzamelingen fotobommen, waarop dieren zichtbaar zijn. In combinatie met wat er op de voorgrond te zien is, werkt zo’n dier soms op de lachspieren.

Hoe dan ook, fotobom is een woord met toekomst. Zeker als de selfie nog even in de mode blijft, zullen we ongetwijfeld nog regelmatig fotobommen gaan zien.

Vond u dit artikel interessant? Sponsor de Taalbank dan veilig via Ideal of Paypal!    Totaal


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *