baguetting

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Poseren met baguettes en de foto of film daarvan op YouTube publiceren is dé nieuwe internetrage. Baguetting heet het fenomeen dat is overgewaaid uit Amerika. Of overgewaaid? Eigenlijk moet de rage nog komen overwaaien, want hij is pas in de laatste dagen van 2012 ontstaan.

Op 31 december 2012 en 1 januari 2013 publiceerde de Mail Online over het fenomeen. Nederlandse media hebben er nog niet veel aandacht aan besteed. Alleen het Algemeen Dagblad schreef er een paar woorden over. In andere (Europese) talen, zoals het Frans en Italiaans, is het woord echter al wat vaker aangetroffen in kranten en tijdschriften. Dat bewijst maar weer hoe snel een woord zich over de aardbol kan verspreiden, als het maar met internet te maken heeft.

De naam baguetting is geïnspireerd is op die van eerdere internethypes, zoals planking en owling. Het woord is in het Engels met het achtervoegsel –ing afgeleid van het Franse leenwoord baguette, dat in de Angelsaksische wereld populair is als naam van stokbrood. Als de trend ook in ons taalgebied hip wordt, is de kans groot dat we daarvoor eveneens het Engelse woord baguetting gaan gebruiken. Jammer, want stokbroding zou een leuk alternatief zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *