een eigen huis, een plek onder de zon

geplaatst in: Muziekidioom | 0

Je hoeft de woorden maar te lezen, ‘een eigen huis, een plek onder de zon’, en je hóórt hem alweer kwelen: René Froger (1960), die met ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ in 1989 samen met Het Goede Doel zijn eerste (en vooralsnog enige) nummer-1-hit scoorde in de Nationale Top 40. Maar hoe werd ‘een eigen huis, een plek onder de zon’ een staande uitdrukking?

Ton den Boon vertelde er het volgende over in het programma Volgspot:

Het hele verhaal achter ‘Een eigen huis, een plek onder de zon’ is te lezen in het boekje En ieder zong zijn eigen lied, dat via de boekhandel te bestellen is, maar ook bij Bol.com en via onderstaande link rechtstreeks bij de uitgeverij.

Een eigen huis, een plek onder de zon / audiofragment bij Volgspot

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *