als je wint, heb je vrienden

geplaatst in: Muziekidioom | 0

Kan een rockster de geestelijk vader zijn van een suf spreekwoord? Jazeker, Herman Brood bewijst het. Of moeten we zeggen: Henny Vrienten? Want hij is het die de reggaehit ‘Als je wint, heb je vrienden’ heeft geschreven. Het nummer werd in 1984 uitgebracht door Vrienten en Brood, die hiervoor een gelegenheidsduo vormden. Het werd een enorm succes.

Ton den Boon vertelde er het volgende over in het programma Volgspot:

 

Als je wint, heb je vrienden / audiofragment bij Volgspot

 

Het hele verhaal achter ‘Als je wint, heb je vrienden’ is te lezen in het boekje En ieder zong zijn eigen lied, dat via de boekhandel te bestellen is, maar ook bij Bol.com en via onderstaande link rechtstreeks bij de uitgeverij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *