einsteiner

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Van Dale kent al wel het woord einstein in de betekenis ‘genie’, maar vandaag stond in de krant (Trouw, 28-06-06) het woord einsteiner. Dat blijkt een lid van de generatie Einstein te zijn, een jongere tussen 12 en 19 die ’slim, snel en sociaal’ is. Zo’n einsteiner weet als geen ander om te gaan met moderne communicatiemiddelen als internet en telefonie om informatie te vergaren. Dat is nodig ook, want uit het boek Generatie Einstein, waar einsteiner vandaag zijn populariteit aan te danken heeft, blijkt dat einsteiners dan slim mogen zijn, ze beschikken niet over veel feitenkennis.

Zou het kunnen dat de persoonsnaam einsteiner het alternatief einstein gaat verdringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *